Borjomi este apa minerala de origine vulcanică născuta în urmă cu peste 1500 de ani, care ridica la suprafață carbon natural de la o adâncime de 8-10 kilometri.
Spre deosebire de alte ape , este bogată în bicarbonat de sodiu. Borjomi nu are timp să se răcească înainte de a ajunge la suprafata si se stinge la temperatura (38-41 ° C). Stânca solidă a munților caucazieni îmbogățește apa cu peste 60 de compuși minerali obtinuti de-a lungul procesului de filtrare.
Muntii Caucaz, ofera una din cele mai frumoase locuri din lume, a fost renumit pentru frumusetea lui cu mult timp în urmă. Parcul Național Borjomi – Kharagauli acoperă mai mult de 700 de kilometri pătrați și este cea mai mare din Europa. Parcul este situat la o altitudine de 850-2500 de metri deasupra nivelului mării și natura acesteia a rămas intactă până în această zi.
Potrivit specialiștilor nutriționiști consumului regulat al apei Borjomi vă permite să normalizati nivelul pH-ului și creeaza condiții optime pentru metabolism.
Deoarece compoziția minerală a acestei ape este bine echilibrata , este consumata în mod tradițional ca apă de masă.
Sticla este ușor de recunoscut prin culoarea albastru-verde și incizia cerbului în prim-plan - simbolul Borjomi - văii, elementele definite în timpul erei sovietice.
Sursă | Borjomi-Kharagauli National Park (Georgia) | Reziduu fix la 180°C | 2210 mg/l |
---|---|---|---|
pH | 6.5 | Calciu | 65 mg/l |
Magneziu | 27 mg/l | Potasiu | 18 mg/l |
Sodiu | 750 mg/l | Clorură | 190 mg/l |
Bicarbonat | 1960 mg/l | Sulfat | 6 mg/l |